Facebook Lite došao do 200 miliona korisnika


Za korisnike iz zemalja u razvoju Facebook je sredinom 2015. godine predstavio olakšanu verziju svoje mobilne aplikacije za Android uređaje. Lite verzija je stigla s osetno manjim brojem opcija, ali je zato bez problema i radila tamo gde standardna verzija nije – na područijima sa sporijim internetom npr.

Iako je aplikacija najpre bila zamišljena za korisnike iz zemalja u razvoju Facebook je postepeno omogućio preuzimanje Lite verzije i korisnicima sa razvijenog zapada što je do marta 2016. rezultovalo sa 100 miliona aktivnih korisnika na mesečnoj bazi.

Sada početkom februara 2017. Mark Zuckerberg je na svom Facebook profilu objavio podatak kako Facebook Lite svaki mesec ima više od 200 miliona aktivnih korisnika. Inače ova aplikacija je u dve godine svoga postojanja prevalila veliki put – dobila je pinch to zoom opciju, mogućnost uploada više fotografija odjednom, prikaz videa i dr.

Jedno od Facebook-ovih istraživanja je pokazalo kako korisnici Lite verzije imaju običaj da dele svoje mobilne uređaje s drugim korisnicima. Stoga je Facebook odlučio da u jednoj od narednih nadogradnji pojednostavi proces prijave i odjave u aplikaciju.

U samom početku Lite verzija je bila dostupna u samo osam zemalja (Bangladešu, Vijetnamu, Nigeriji, Nepalu, Južnoj Africi, Sudanu, Šri Lanki i Zimbabveju), do 2017. godine Lite verzija je postala dostupna u više od 150 zemalja sveta, uključujući Južnu Koreju, Izrael, Italiju i naravno Srbiju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.