Google iz Play prodavnice uklanja aplikacije koje ne poštuju pravila o privatnosti


Google se sprema da sprovede još jedan krug čišćenja svoje prodavnice Android aplikacija Google Play. Ovaj put je reč o aplikacijama koje ne zadovoljavaju postojeća pravila o privatnosti.

Posebno upozorenje poslato je developerima za koje u Google-u smatraju da su prekršili spomenuta pravila te su oni dužni do 15. marta da isprave svoju postojeću manjkavu politiku upravljanja privatnošću korisnika ili pak u potpunosti odustanu od zahteva za pristupom osetljivim informacijama korisnika.

Ako se ogluše na Google-ovo upozorenje i ne učine ništa, njihove aplikacije bi mogle da budu uklonjene s Google Play-a. Google od developera traži da jasno i transparentno pristupe prikupljanju i upravljanju podacima korisnika svojih aplikacija, s time da su pravila nešto stroža ako se radi o osobnim i osetljivim podacima.

Politika postupanja sq podacima mora da bude jasno objašnjena i objavljena u sklopu same aplikacije, ali i u posebnom polju unutar Play Developer konzole. Osetljivi podaci moraju se zaštiti pomoću modernih kriptografskih metoda.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.