Pet osoba uhapšeno jer su prodavali Kodi stickove za ilegalan streaming


Engleski policajci u sredu su uhapsili petero ljudi koji su prodavali set-top boxove modifikovane kako bi besplatno omogućili gledanje fudbalskih utakmica, televizijskih i filmskih kanala. Kako prenosi BBC, skupina je online prodajom tih "punih Kodi boxova" zaradila više 250.000 funti.

Kodi je inače besplatan softver koji je vaš multimedijalni centar i omogućava da unutar jedne aplikacije gledate filmove i fotografije, slušate muziku ili igrate igre. I dok neke prodavice prodaju legalne stickove ili set-top boxove sa instaliranim Kodijem, developeri koji stoje iza programa kažu kako on sam ne dolazi sa sopstvenim sadržajem, već da je softver dizajniran da korisnici na njemu prikazuju legalan sadržaj koji je dostupan online.

Naravno, kao što je uvek slučaj, Kodi se vrlo lako može modifikovati sa dodacima koji omogućavaju pristup piratskim filmovima i serijama, ali i televizijskim kanalima na koje se inače plaća pretplata. Iz FACT-a, organizacije koja se bavi zaštitom od krađe autorskih dela, kažu kako bi ovo trebalo da pošalje jasnu poruku onima koji prodaju ilegalne uređaje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.