Samsung najavio premium procesor za aplikacije Exynos 8895 iz serije 9


Samsung, svetski lider u oblasti tehnologije za prozvodnju poluprovodnika, najavio je izlazak na tržište svog najnovijeg premium procesora za aplikacije, Exynos 8895 iz serije 9. Ovo je prvi Samsungov procesor koji koristi tehnologiju 10-nanometarskog FinFET procesa, sa unapređenom 3D strukturom tranzistora koja omogućava bolje performanse, a istovremeno troši 40 odsto manje električne energije u poređenju sa 14nm tehnologijom.

“Uz to što je izgrađen na najnaprednijoj tehnologiji 10-nanometarskog FinFET procesa, novi Exynos 8895 iz serije 9 se može pohvaliti i Samsungovim najnovijim tehnologijama, poput specijalno dizajnirane centralne procesorske jedinice (CPU) druge generacije i gigabitnog LTE modema", izjavio je Ben Hur, potpredsednik Divizije za marketing LSI sistema kompanije Samsung. “Exynos 8895 će služiti kao pokretač inovacije za sledeću generaciju pametnih telefona, VR naočara i sistema za informisanje i zabavu u vozilima."

Novi Exynos 8895 iz serije 9 prvi je procesor ove vrste sa gigabitnim LTE modemom koji objedinjuje pet provajdera (5CA). Ovaj modem omogućava brz i stabilan protok podataka pri maksimalnim brzinama od 1 Gbps u preuzimanju sa mreže sa 5CA i 150 Mbps u postavljanju na mrežu sa 2CA.

Exynos 8895 je osmojezgarni procesor, koji se sastoji od četiri Samsungova posebno dizajnirana CPU jezgra druge generacije za poboljšane performanse i bolju energetsku efikasnost, uz četiri Cortex®-A53 jezgra. Dizajniran je tako da omogućava bržu obradu podataka za širi spektar primena, kao što su veštačka inteligencija i mašinsko učenje.



Exynos 8895 takođe donosi još više uživanja u multimedijalnim sadržajima sa svojim moćnim grafičkim procesorom (GPU) i višeformatnim kodecima (MFC, multi-format codec), kao i sledeću generaciju performansi u oblasti 3D grafike, koja smanjuje latenciju za 4k UHD VR sadržaje i igre, uz ARM®-ov najnoviji grafički procesor Mali™-G71.

Takođe, procesor podržava snimanje i reprodukciju video snimaka pri maksimalnoj rezoluciji 4K UHD, dok tehnologija za obradu video sadržaja obezbeđuje unapređen kvalitet slike. Na primer, za primenu u virtuelnoj stvarnosti, Exynos 8895 donosi realistično iskustvo virtuelne stvarnosti u 4k rezoluciji, što omogućava da se korisnik potpuno uživi u sadržaj.

Exynos 8895 ima odvojenu procesorsku jedinicu koja povećava bezbednost za mobilna plaćanja, koja koriste prepoznavanje dužice ili otiska prsta, kao i dodatnu jedinicu za obradu prizora koja može da prepozna predmete ili pokrete, čime se unapređuje video praćenje, obrada panoramskih slika i tehnologija mašinskog vida.

Za više informacija o Samsungovim Exynos proizvodima, molimo vas da posetite www.samsung.com/exynos

Tekst i foto: PR

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.