Sećate se najjeftinijeg smartphonea od 4 dolara? Njegov autor je sada uhapšen


Ako vam je cela priča oko pametnog telefona Freedom 251, koji je koštao oko 4 dolara, zvučala predobro da bi bila istinita – bili ste, verovatno, u pravu. Od samog početka sumnjivi projekt pametnog Android telefona koji se proizvodi u Indiji i prodaje za (kako mu i ime kaže) 251 rupiju, sada će dobiti i sudski epilog.

Mohit Goel, prvi čovek kompanije Ringing Bells koja je stajala iza ovog projekta, uhapšen je prekjuče u indijskom Ghaziabadu, sledom optužbi za prevaru. Njega je nadležnima prijavio distributer telefona Freedom 251, Ayam Enterprises, jer im nije isporučio dogovorene uređaje.



Kompanija Ayam platila je Ringing Bellsu 3 miliona rupija (oko 5 miliona dinara) za navedene uređaje, a dobila je robe u vrednosti manjoj od polovine tog iznosa. Kada su zatražili isporuku dogovorenih uređaja, primili su pretnje smrću. U međuvremenu je policija protiv Goela dobila još sličnih prijava iz drugih delova Indije, pa je ovaj "snalažljivi preduzetnik" uhapšen i podvrgnut ispitivanju.

Je li Goel od početka imao plan da prevari kupce nuđenjem telefona po neverovatno niskoj ceni ili je pak poštenjačina koja samo kasni s isporukama, pokazaće istraga. Da se kladimo, novac bismo stavili na prvi ishod.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.