WhatsApp postaje još bezbedniji


Svih 1,2 milijarde korisnika WhatsApp-a širom sveta uskoro će imati još bezbedniju omiljenu aplikaciju za dopisivanje. Osim end-to-end enkripcije, za koju se tvrdi da nije podložna manipulacijama i da nema backdoor, sada će WhatsApp uvesti i verifikaciju autentičnosti u dva koraka. Ta funkcija bi trebala da omogući da se korisnici bezbednije prijavljuju na svoje uređaje.

Međutim, dvostepena autentifikacija neće biti uključena automatski. Za uključivanje ove opcije potrebno ju je omogućiti unutar podešavanja aplikacije (Settings > Account > Two-step verification > Enable). Nakon omogućivanja moguće je upisati i e-mail koji služi kao rezervna adresa za dostavu bezbednosnog ključa.

Dvostepena autentifikacija na WhatsApp-u funkcioniše na način da se kao prvi korak koristi činjenica da je aplikacija instalirana na uređaju u vlasništvu korisnika (što se i do sada koristilo kao provera autentičnosti). Dodatno, WhatsApp će uvesti i šestocifreni kod kojim će korisnik potvrditi da je upravo on u posedu navedenog uređaja. Aplikacija će s vremena na vreme zatražiti upisivanje tog koda kod normalnog korišćenja, kao i kod njene reinstalacije na isti ili novi uređaj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.