Američka banka uvodi inovaciju koju već uveliko ima naša Telenor Banka


Od ponedeljka klijenti američke banke Wells Fargo mogu da odu u grad bez kartice, a svejedno će uspeti, nađu li se u potrebi, da podignu nešto gotovine sa bankomata. Ova banka će, naime, na čak 13 hiljada svojih bankomata uvesti mogućnost autentifikacije korisnika putem njihovih mobilnih telefona.

Umesto da u uređaj ubacuju karticu kao do sada, oko 20 miliona korisnika mobilne aplikacije ove banke putem nje će se moći prijaviti na bankomat i podići gotovinu. Provera identiteta vršiće se putem osmocifrene šifre koju će generisati mobilna aplikacija. Istu će potom biti potrebno ukucati u bankomat i potom uneti standardni PIN.

Ova tehnologija će olakšati podizanje gotovine i umanjiti potrebu za nošenjem kartice, ali će sprečiti i poznate "skimming" prevare kojima se upravo sa bankomata korisnicima kradu podaci o kreditnim i debitnim karticama, kažu iz Wells Farg-a, treće najveće američke banke.

Ako mislite da je Srbija poslednja u inovacijama i da ovakve inovativne stvari neće skoro stići do nas, gadno ste se prevarili. Telenor Banka već neko vreme poseduje ovakav sistem. Dovoljno je da u aplikaciji generišete 16-cifreni TAC kod i skenirate ga na bankomatu. Više informacija možete saznati ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Telenor banka je ubedljivo najbolja! Prava stvar za one koji ne žele da se zezaju sa nadrkanim šalterušama


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.