Bežične slušalice eksplodirale u avionu


Australijska agencija koja brine o bezbednosti saobraćaja (ATSB) izvestila je o slučaju koji se nedavno dogodio, kada je jednoj putnici u avionu eksplodirala bežična slušalica, i lakše je povredila. Na letu iz Pekinga do Melbournea (ne navodi se ime avio kompanije) nesrećna putnica je koristila svoje bežične, baterijske, slušalice. Za vreme leta je zaspala, a nakon otprilike dva sata čula je glasnu eksploziju, te osetila žarenje na licu, stoji u izveštaju.

Ubrzo je shvatila da su joj se zapalile slušalice, pa ih je uspela skinuti sa sebe. Kabinsko osoblje brzo je reagovalo pa je veći požar sprečen, a vlasnica slušalica ostala je čađavog lica, spaljene kose, i s manjim opekotinama na vratu i rukama. Incident je tako prošao bez većih posledica, a iako je samozapaljenje bilo manjih razmera u avionu se do kraja leta osetio smrad zapaljene plastike, posvedočili su putnici.

Agencija ATSB ovim je povodom izdala i uputstva o bezbednom korištenju litijum-jonskih baterija i uređaja koji ih koriste, kako za putnike tako i za osoblje avio kompanija.

Informacija koja čitaoce u ovom trenutku verojatno najviše zanima – marka i model eksplozivnih slušalica – nije objavljena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.