Najjači Nokia smartphone stiže u junu


Većina vesti vezanih uz HMD Global, odnosno Nokiju u poslednjih mesec dana odnosi na se novu generaciju legendarnog modela 3310 koji je probudio nostalgiju u milionima mobilnih korisnika, a prve informacije o prednarudžbinama pokazuju da bi ovaj telefon mogao biti veliki prodajni hit. Ipak, dugoročni planovi i prihodi ove kompanije sigurno nisu vezani uz ovaj uređaj te je HMD već predstavio tri pametna telefona solidnih specifikacija i prihvatljive cene koje pokreće Android, ali čini se da ono najbolje od HMD-a tek dolazi u junu.

Naime, prema glasinama koje su se ovih dana pojavila na internetu, za tri meseca možemo očekivati telefone iz Nokia 8 serije koji bi na tržištu trebali konkurirati najboljim telefonima na svetu. Reč je o dva modela – uređaju sa ekranom dijagonale oko 5,2 inča i phabletu s 5,5 ili 5,7 inčnim ekranom (rezolucija ekrana ovih telefona iznosiće 2650x1440 piksela) koje će pokretati Qualcomm-ov Snapdragon 835 procesor, imaće 4, odnosno 6 GB RAM-a, zadnju kameru rezolucije 23MP (navodno će imati dve zadnje kamere) te prednju 12MP kameru za selfije. Telefoni će imati 64, odnosno 128GB interne memorije koja će se moći proširiti sa microSD memorijskim karticama kapaciteta do 256GB tako da vlasnici ovih uređaja ne bi trebali imati problema sa skladištenjem velikog broja video zapisa, fotografija, igara i slično. Ostale opcije o kojima možemo pročitati na internetu govore o vodootpornosti, podršci za Google-ov Daydream VR te o izdržljivom metalnom kućištu.

Cena ovih uređaja na kineskom tržištu trebala bi da iznosi oko 580 dolara za model sa manjim ekranom, odnosno oko 650 dolara za phablet. Kako to obično biva kada su glasine u pitanju, iz HMD-a ne žele da komentarišu informacije o ovim pametnim telefonima, ali ranije su objavili kako tokom ove godine možemo očekivati nove modele smartphonea.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.