Ovo je razlog zašto Galaxy S8 ima čitač otisaka na leđima


Iz mnogobrojnih špijunskih i manje špijunskih fotografija i rendera videli smo da će Galaxy S8 i S8+ čitač otisaka imati na leđima. Evo navodnog razloga zašto je on tamo.

Do objave prvih rendera, fotografija i videa svi su bili uvereni kako će Galaxy S8 čitač otisaka prstiju biti napred integrisan u sam ekran, ali ispostavilo se da ga je Samsung smestio nazad uz oko glavne kamere.

Ovako na daleko i ne izgleda baš kao slika i prilika, a mnogi su zabrinuti i zbog izgledno zamuljanog sočiva kamere od previše packanja prstom u potrazi za čitačem otisaka.

The Korea Herald objavljuje kako je Samsung zaista imao nameru da Galaxy S8 i S8+ opremi novim optičkim čitačem otisaka iz Synaptics-a integrisanim u ekransko staklo, ali njime jednostavno nisu bili zadovoljni.

Rezultati testiranja tog čitača navodno su bili "frustrirajući", a vremena je bilo sve manje pa je Samsung u poslednjem trenutku odlučio klasični čitač otisaka nalepiti na leđa.

Zašto su ga odlučili nakeljiti baš uz kameru, a ne ispod nje kao što radi većina, ne znamo.

Nadajmo se da će se u stvarnom korišćenju pokazati boljim nego što izgleda.

Apple je tako prvi na redu, koji bi mogao da čitač otisaka integriše u ekran. Do jeseni ima još vremena pa će do tada valjda uspeti sve da slože.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.