Premier Liga udarila na Kodi


Engleska Premier Liga, jedna od najbogatijih sportskih liga uopšte, krenula je u otvoreni rat protiv neovlašćene distribucije svog televizijskog sadržaja. Fudbalski susreti inače se u Velikoj Britaniji i svetu prenose većinom na plaćenim programima, pa je očekivano da su i pirati krenuli u razne ilegalne načine distribucije, posebino putem raznih neslužbenih streaming servisa.

Jedan od najpoznatijih takvih servisa, Kodi, vrlo se često koristi za piratsko streamovanje sadržaja, pa tako i fudbalskih utakmica. To je prilično zasmetalo predstavnicima Premier Lige pa su slučaj predali sudu – koji je, očekivano, stao na njihovu stranu.

Prema najnovijoj presudi vlasnici TV prava za prenos utakmica pod okriljem Premier Lige imaće pravo da zatraže blokiranje ne samo stranica, već i servera kojima se pirati služe pri ilegalnim prenosima. Ova odluka po prvi put će dati veća ovlašćenja vlasnicima sadržaja u blokiranju onih koji taj sadržaj prenose ilegalno.

O stezanju obruča oko ilegalnog streaminga govori i činjenica da je poslednjih meseci u Velikoj Britaniji uhapšeno i nekoliko "trgovaca" koji su prodavali "napunjene" Kodi-boxove, čiji je softver omogućavao praćenje piratskih prenosa utakmica.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.