Uber zbog sudara privremeno obustavio testiranje autopilota


Uber-ov autonomni Volvo, opremljen je tehnologijom za samostalnu vožnju, u vreme dok je testirao tu tehnologiju na ulicama Tempea u Arizoni učestvovao je u ne baš bezazlenoj saobraćajnoj nezgodi. Posledica ovog incidenta vidljiva je na slici koja je osvanula na Twitter-u – Volvo se našao prevrnut na bok, dok je automobil pored njega zadobio oštećenje bočne strane i ostao bez nekoliko prozora.

Uber je odmah reagovao i privremeno suspendovao ceo svoj projekt autonomnih vozila, dok se ne istraže svi detalji i okolnosti ovog slučaja. Za sada je poznato da je vozilo u trenutku nezgode bilo u režimu autonomne vožnje, te da u sudaru nije bilo povređenih osoba – niti u Uber-ovom niti u drugom oštećenom vozilu.

Takođe, prve informacije govore da Uber-ovo vozilo nije skrivilo nezgodu, već da mu je drugi vozač oduzeo prednost prolaska. Svejedno, ceo Uber-ov pilot-projekat autonomnih vozila je trenutno na čekanju, dok se ne utvrdi je li sudar, i kako, mogao biti izbegnut kroz softver samoupravljanog automobila.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.