Japanci se tehnologijom bore protiv čekanja u redovima u prodavnicama


Ukoliko mrzite čekanje u redovima u prodavnicama, a velike su šanse da upravo takvo što osećate, Regi Robo mogao bi s godinama ispred nas da postane vaš najbolji prijatelj kada se mora po razne potrepštine.

Ukratko prepričano, reč je o rešenju koje su osmislili genijalci u Panasonic-u, o sistemu koji u trenutku oka prolazi kroz apsolutno sve proizvode koje ste ubacili u vašu potrošačku, ali i posebno dizajniranu korpu.

Čini to tako što čita RFID (radiofrekvenciona identifikacija) oznake zalepljene uz artikle, što u praksi znači da je samo nekoliko trenutaka dovoljno kako biste već bili na izlasku iz prodavnice s kesama u rukama budući da Regi Robo ujedno i pakuje.

Model je nedavno uspešno testiran u marketu Lawson u Osaki i trenutno se koristi u nekoliko prodavnica u Japanu, ali koliko je zgodan jer kupcu štedi štedi živce i vreme, toliko uz sebe nosi i strepnju.

Naravno, govorimo o robotizaciji, o realnim predviđanjima da će tehnološki napredak ugroziti milione radnih mesta, u ovom slučaju kasirki.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.