Microsoft objavio listu uređaja koji će dobiti Windows 10 Mobile Creators Update


Microsoft je potvrdio da će nova nadogradnja Creators Update-a za njihovu mobilnu platformu Windows 10 Mobile biti dostupna na ukupno 13 različitih uređaja i da će biti dostupna od 25. aprila.

Osim ograničenih serija pametnih telefona koje su dostupne uglavnom samo na japanskom tržištu (SoftBank 503LV, VAIO Phone Biz, MouseComputer MADOSMA Q601 i Trinity NuAns NEO), Creators nadogradnju će dobiti sledeći uređaji: HP Elite x3, Microsoft Lumia 550, Microsoft Lumia 640, Microsoft Lumia 640 XL, Microsoft Lumia 650, Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950 XL, Alcatel Idol 4S i Alcatel OneTouch Fierce XL.

Na listi je vidljiv nedostatak starijih popularnih modela mobilnih uređaja kao što su Lumia 830, Lumia 930 i Lumia 1520. Reč je o modelima na kojima se ispitna testna verzija Creators nadogradnje izvodila bez ikakvih problema pa je pomalo iznenađujuće ukidanje podrške za navedene uređaje.

Prema izjavi voditeljke Windows Insider programa, Done Sarkar, podrška za navedene uređaje je ukinuta jer su u "Microsoftu shvatili da ne mogu pružiti najbolje moguće iskustvo korišćenja platforme na starijim uređajima".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.