Ovo su preporučene specifikacije za Windows 10 Cloud


Na samom početku februara 2017. godine saznali smo kako Microsoft planira da izda i Cloud verziju Windows-a 10. Dotična bi trebala da predstavlja Microsoft-ov odgovor na Google-ov Chrome OS te Chromebook laptop računare.

Nedugo potom, do javnosti je stigla i prva ISO datoteka koja je omogućavala instalaciju Microsoft-ovih oblačnih Windows-a 10. Ovog puta internet stranica Windows Central tvrdi kako je došla u posed Microsoft-ovih internih dokumenata sa preporučenim specifikacijama koje trebaju da zadovolje budući W10 Cloud računala.



Prema njima laptop računar u koji će stizati Windows 10 Cloud treba da ima minimalno četverojezgreni procesor iz Intel-ove Celeron serije, 4 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Dalje, Microsoft navodi kako je za 64-bitnu verziju potrebno osigurati dodatna 32 GB internog prostora – dakle 64 GB. Kod odabira vrste data prostora u Microsoftu nisu previše izbirljivi – može proći i eMMC 5.1 i SSD.

Windows 10 Cloud uređaji će kao dodatne mogućnosti nuditi i podršku za ekrane osetljive na dodir te podršku za digitalne olovke. Takođe baterija ovih laptopova ne bi trebae da budu manje od 40 Whr.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.