U 1. kvartalu prodato 307 miliona smartfona, Samsung ponovo prvi


Zadnji kvartal prošle, 2016. godine nije bio posebno dobar za Samsung. Podsetimo, ova južnokorejska kompanija pala je s vodećeg mesta lestvice najprodavanijeg brenda na drugo mesto, a njeno dotadašnje prvo mesto je preuzeo Apple.

Razlog za to je lošija prodaja telefona koje je proizveo Samsung u odnosu na Apple-ove telefone. Tada je za glavnog krivca pada prodaje proglašen Galaxy Note7 iz već poznatih, zapaljivih razloga.

Ali, čini se kako se poverenje u Samsung kod korisnika vratilo te je na kraju prvog kvartala 2017. godine ponovno zabeležena promena mesta – Samsung se vratio na prvo mesto, a Apple na drugo mesto lestvice čime je Samsung ponovno postao prvi proizvođač telefona u svetu, a Apple drugi.

Prema podacima koje je objavila kompanija TrendForce, tokom prvog kvartala 2017. godine prodano je nešto više od 307 miliona telefona. Od toga je Samsung-ov udeo u prodaji 26,1%, a Apple-ov 16,9%.

Isti izvor navodi kako je uprkos manjim promenama u udelima na tržištu nije bilo daljnjih promena na lestvici – Huawei je i dalje treći proizvođač mobitela u svetu, a kompanije Oppo, BBK/Vivo i LG sa svojih 11,4%, 8,1% i 4,6% udela - četvrti, peti i šesti proizvođač.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.