Windows 10 koristi 50% Steam igrača


Verovatno vam je poznato da je najomiljeniji operativni sistem Microsoft-a još uvek Windows 7, čiji korisnici nisu kteli da pređu na nove OS-ove Windows 8/8.1 i Windows 10 mada su svoje računare mogli da nadograde besplatno.

Prema trenutnim statistikama Windows 7 se još uvek nalazi na skoro 50 posto računala u svetu, mada je Microsoft objavio da neće imati punu podršku za najnovije AMD Ryzen i Intel Core procesore.

Ali, kod gamera je situacija prilično drugačija. Statistike operativnih sistema na Valve-ovoj Steam platformi ukazuju da je 64-bitniWindows 10 u proteklom mesecu uspeo da pređe 50% udela, što znači da je najnoviji Microsoft-ov OS suvereni vladar u tom okruženju. Ono što će Microsoftu biti posebno drago je što Windows 7 u gamingu sve više tone pa sada čini 34,74posto udela.

Što se tiče konkurentskih platformi, Microsoft nema razloga za brigu, jer Linux čini samo 0,77 posto, od čega je najpopularniji Ubuntu 16.04.2 LTS 64-bit s 0,22 posto, dok se na Apple-ovom Mac OS X-u igra 3,11 posto gamera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.