Od stotinak instaliranih aplikacija, dnevno koristimo tek desetak


Kompanija App Annie, koja se bavi podacima o korišćenju mobilnih aplikacija, objavila je najnovije istraživanje o navikama korisnika iz nekoliko velikih svetskih zemalja. Istraživanje obuhvata Južnu Koreju, Brazil, Meksiko, Japan, Indiju, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačku i Francusku. Prema prikupljenim podacima korisnici telefona na tim tržištima imaju u proseku instalirano od 70 (Meksiko) pa sve do preko 100 aplikacija (Kina i Japan).

Od tog broja aktivno koriste njih tek nešto više od 30 u Meksiku, pa sve do preko 40, koliko ih mesečno otvore korisnici u Indiji i Brazilu. Dnevno se, pak, korisnici služe s prosečno tek oko 10 aplikacija, i taj broj ne varira mnogo od zemlje do zemlje.



Najčešće se koriste aplikacije koje dolaze s telefonom, i to i na iOS-u i na Androidu, dok iza njih po količini korišćenja dolaze različite vrste aplikacija. Kod Apple-ove platforme prednjače društvene mreže, aplikacije za produktivnost te foto i video aplikacije, dok se na Android-ima češće otvaraju kominikacione aplikacije, one za produktivnost, igre, pa tek onda društvene mreže.

Dnevno vreme koje ljudi provedu u mobilnim aplikacijama je u konstantom porastu, pa sada iznosi od stotinak minuta u Francuskoj, pa sve do dvostruko više u Južnoj Koreji.

Detaljan izveštaj kompanije App Annie možete pronaći na ovom mestu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.