Od 2020. ni Adobe neće više podržavati Flash


Smrt nekada popularne tehnologije za izradu animacija i internet stranica, Flash-a, neminovna je i približava se (reći će mnogi, na sreću) velikom brzinom. Chrome i Firefox odavno blokiraju gotovo sav sadržaj izrađen u ovoj tehnologiji, Apple ga nikada nije ni podržavao, a i svi ostali već su se okrenuli naprednijim standardima.

Sada je konačno došlo vreme da i Adobe, vlasnik Flash-a, prizna kako je s njime gotovo. U saradnji s partnerima, Apple-om, Facebook-om, Google-om, Microsoft-om i Mozillom, dogovorili su kada će Flash i konačno preseliti na onaj svet. To će se dogoditi krajem 2020. godine, kada će Adobe i službeno prestati da nadograđuje i omogućava preuzimanje Flash Player-a.

Svi oni koji imaju igre, web stranice ili bilo koji drugi sadržaj izrađen u Flashu imaju dakle nešto više od dve godine da ga migriraju na HTML5 ili neku drugu moderniju platformu. Spomenuti Adobe-ovi partneri svojim će korisnicima i onima koji se na njihovim platformama oslanjaju na Flash takođe ponuditi pomoć pri migraciji, stoji u saopštenju poslatom iz Adobe-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.