Američka vojska obustavila upotrebu DJI dronova


Američka vojska je svojim članovima poslala uputstvo u kojem se od njih traži da prestanu da koriste dronove koje je proizvela kineska kompanija SZ DJI Technology.

Uputstvo je poslto zbog činjenice da dronovi koje je proizvela navedena kompanija navodno sadrže određene neimenovane "cyber ranjivosti". Pripadnicima američke vojske tako više nije dozvoljeno da koriste DJI dronove, kao ni pripadajuće DJI komponente.

Potrebno je deinstalirati sav DJI-jev softver, ukloniti baterije i uređaje za skladištenje podataka, osigurati svu opremu te čekati daljnja uputstva. U istom uputstvu se navodi kako su upravo dronovi kompanije SZ DJI Technology najčešće korišćeni uređaji toga tipa u američkoj vojsci.

Na uputstvo američke vojske reagovala je i sama kompanija SZ DJI Technology koja ističe da je "iznenađena i razočarana" potezom američke vojske te da pritom kompanija uopštee nije kontaktirana. Međutim, kompanija je voljna da kontaktira Pentagon kako bi utvrdila šta se tačno smatra "cyber ranjivostima" te je voljna da sarađuje na njihovom ispravljanju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.