Facebook Stories stiže i na desktop


Opciju za deljenje kratkih "priča", Stories, izmislili su i prvi predstavili u Snapchat-u. Ubrzo nakon što je video koliko je ona popularna, Mark Zuckerberg naredio je svojim developerima da je "pozajme" i implementiraju gde stignu – pa su tako Storiese dobili Facebook, Messenger, Instagram i WhatsApp. Po popularnosti su ove aplikacije sa Stories-ima prestigle Snapchat-ov original, ali očito na tome ne misle da stanu.

U Facebook-u su, naime, počeli da testiraju kako bi izgledalo kada bi se ovakve "priče" mogle naći i na desktop interfejsu, primetili su u TechCrunch-u. Iz Facebook-a su potvrdili kako se još uvek radi o testiranju opcije na manjem broju korisnika, ali da očekuju kako će uskoro njih značajno veći broj dobiti mogućnost gledanja (a možda i kreiranja) Stories-a na desktopu.

Stories se u Facebook-ovim mobilnim aplikacijama, sigurno ste to već primetili, nalazi na samom vrhu ekrana, iznad News Feed-a. Na desktopu će, pak, biti smeštene uz desnu ivicu ekrana, tamo gde manje smetaju. Prema prvim screenshot-ovima Facebook će Stories smestiti na mesto gde se sada nalazi "ticker" sa posljednjim aktivnostima prijatelja, što bi moglo značiti i da će ga u potpunosti zameniti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.