Kina ukida anonimnost na internetu


Kineski cenzori i regulatorna tela koja se bave internet komunikacijama domislili su se još jednog načina kako umanjiti slobodu govora. Kineska agencija koja brine o Internetu objavila je novi set pravila koja će od 1. oktobra morati da slede svi korisnici koji se povezuju na Internet, kao i svi davaoci internet usluga u toj zemlji.

Prema novim pravilima niko više iz Kine neće smeti na internet forume, društvene mreže i slične platforme postavljati objave pod pseudonimom. Ukidanje anonimnosti sprovesšće se tako što će ISP-ovi morati da nadziru korisnike i od njih tražiti da se na spomenute servise prijavljuju pravim imenom. Davaoci pristupa Internetu biće odgovorni za proveru pravih imena korisnika, i moraće svaku ilegalnu aktivnost prijavljivati regulatorima.

Do sada je već poznato da su u Kini zabranjene brojne strane društvene mreže, servisi za chat, te da država traži sve internet kompanije da sve podatke o kineskim korisnicima drže isključivo na serverima smeštenima u toj zemlji.

Korisnicima koji se preko Velikog firewalla spoje na Internet zabranjeno je izbegavati cenzuru putem VPN-a, a sva komunikacija i objave strogo se nadziru kako se ne bi širio vlastima neprikladan sadržaj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.