Promovišite objave na Twitter-u za 99 dolara mesečno


Najnoviji izveštaj o finansijskim rezulatima nikako ne pogoduje Twitter-u, jer ukazuje na to da poznata internet društvena mreža za mikro-blogging ne uspeva da privuče nove korisnike, što se na kraju održava na stagnaciju vrednosti njene deonice.

Za razliku od Facebook-a, kojem promo "boosting" donosi solidne prihode, Twitter nije uspeo da motiviše kompanije da se oglašavaju putem plaćenih kampanja, pa sada svim korisnicima želi da ponudi nešto novo, automatsku promociju svojih postova putem mesečne pretplate u visini od 99 dolara.

Nova funkcija koju nudi "Twitter for Business" trenutno se nalazi u fazi beta testiranja u kojem možete učestvovati isključivo na poziv, ali uskoro bi ju trebao omogućiti svim korisnicima i kompanijama, koje će dobiti i 30 dana besplatnog trial razdoblja u kojem mogu isprobati da li im je isplativa.

Twitter kaže da će korisnici i kompanije moći normalno da postuju kao i do sada, a sistem će njihove postove automatski promovisati, odnosno prikazivati puno većem broju korisnika nego što bi to postigli "prirodno", pa se neće morati zamarati kreiranjem pojedinačnih kampanja, već će samo trebati da označe koja im je ciljna grupa korisnika važna za promociju.

Takođe navode da će svojim pretplatnicima svake nedelje slati detaljne "report card" izveštaje sa dosegom, "followerima" i "engagementsima".

Ovo je očiti pokušaj Twitter-a da se čim više dodvori manjim kompanijama koje ne žele da plaćaju kampanje za pojedinačne postove, a za sada nije poznato hoće li društvena mreža uvesti i neke promene u klasični sistem oglašavanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.