iOS 11 stigao do 25% za manje od nedelju dana


Apple je 19. septembra pustio u opticaj finalno izdanje iOS-a 11. Nedugo potom kompanija mixpanel počela je objavljivati podatke vezano uz njegovu zastupljenost u odnosu na druge aktualne verzije, najviše iOS 10.

Sledećih dana se nastavio povećavati u proseku oko 3% dnevno te je šestog dana dostupnosti iznosio 25,15%. Ali, sedmi je dan zabeležen lagani pad u visini od 0,26% što znači kako se deo korisnika odlučio vratiti na iOS 10 koji trenutno pokreće 67,90% Apple-ovih mobilnih uređaja.

Jedan od mogućih razloga za to je problem sa povećanom potrošnjom baterije. Podsetimo, već smo pisali o tome kako su istraživanja pokazala kako iOS 11 gotovo dva puta brže crpi bateriju od iOS-a 10. Koji je razlog toga znaćemo kada se Apple službeno oglasi o tom problemu.

Iako će većina reći kako upoređujemo kruške i jabuke moramo se osvrnuti i na konkurentsku platformu Android. Naime, Android-u Nougatu je do udela od 15% (15,8%) trebalo više od godinu dana, dok je isti udeo iOS 11 premašio već trećeg dana (16,49%).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.