Xiaomi predstavio Mi A1 sa čistim Android-om


Xiaomi je juče u New Delhiju predstavio novu seriju svojih smartfona čiji je prvi predstavnik model naziva Mi A1. U suštini se radi o prepakiranom Mi 5X koji je u ovoj verziji namijenjen globalnom tržištu.

Glavna značajka je dvostruka kamera u konfiguraciji koja se sastoji od jednog širokouganog i jednog telefoto sočiva, dok su oba senzora rezolucije 12 MP. Naravno, tu se radi o trenutno najpopularnijoj izvedbi kamere, pogotovo zbog dvostrukog optičkog zooma i portretnog načina snimanja. Uređaj dolazi u potpuno metalnom kućištu sa gotovo nevidljivim linijama antene, sa zaštitnim Gorilla Glass staklom ispod kojeg je 5,5-inčni full HD ekran. Uz Snapdragon 625 i bateriju kapaciteta 3080 mAh, možemo zaključiti da je Mi A1 hardverski identičan Mi 5X.



Prave razlike dolaze sa softverske strane. Mi A1 je deo projekta Android One, što znači da ima čisti Android operativni sistem sa brzim ažuriranjima. Ovo je prvi put da je Xiaomi stvorio jedan smartfon koji nema njihov nadaleko poznati MIUI sistem. A1 će se isporučivati sa Android-om 7 Nougat, a do kraja godine će biti ažuriran na Android 8 Oreo. U Xiaomi-ju su optimistični pa su najavili da će dobiti i nadogradnju na Android P. Cena u Indiji za 4/64 GB model je 14.999 rupija, odnosno oko 23.500 dinara, a u prodaju kreće 12. septembra.

Što se tiče dostupnosti u ostalim delovima sveta, popis je podugačak pa ćemo samo navesti da od evropskih zemalja stiže u Belorusiju, Bugarsku, Češku, Grčku, Mađarsku, Poljsku, Rumuniju, Rusiju, Slovačku i Ukrajinu, dakle, uglavnom istočnu Evropu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.