Google će prilagođavati rezultate po lokaciji korisnika


Verovatno ste i sami tokom godina googlanja primetili da ukoliko pretraživanje obavljate na stranici google.com, rezultati se mogu razlikovati od onih kada istu stvar tražite na google.rs ili nekoj drugoj Google-ovoj lokalizovanoj stranici. Ali, u Google-u smatraju da je došlo vreme da se to promeni.

Otprilike petina svih pretraživanja u najpoznatijoj pretrazi sveta vezana je uz neke lokalne podatke, pa u Googleu smatraju da postoji prostor za poboljšanje rezultata u takvim slučajevima. Stoga će se od sada, umesto lokalizacije rezultata prema domenu na kome se pretraživanje obavlja, njihovo prilagođavanje odvijati prema stvarnoj, fizičkoj lokaciji na kojoj se korisnik nalazi.

Drugim rečima, ako se nalazite u Srbiji i to Google "zna", nezavisno kojoj verziji njihove pretrage pristupate rezultati će uvek biti lokalizovani i prikazivaće najrelevantnije informacije vezane upravo uz Srbiju. Promena će biti implementirana u Google-ovu iOS aplikaciju, na desktop pretragu, te na Google Maps servis. U slučaju da pretraga pogrešno prepozna vašu lokaciju uvek je možete promeniti u podešavanjima pretrage – a ne kao do sada menjajući domen u adresnoj traci.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.