Google Chrome u novoj verziji liči na antivirusni program


Google je odlučio u svoj internet browser Chrome dodati opciju koja će dodatno poboljšati bezbednost korisnika i njihovih računara.

Prva bezbednosna funkcija je opcija Google Cleanup za Windows računara (Linux i macOS sistemi nisu podržani), koja predstavlja svojevrsni antivirusni softver integrisan unutar browsera Chrome. Browser ima sposobnost skeniranja računara na kojem je instaliran te prikazivanja obaveštenja ako su pronađene određene sumnjive ili neželjene datoteke.

Opcija je razvijena u saradnji sa poznatom kompanijom ESET i zamena je za postojeću desktop Chrome Cleanup opciju. S druge strane, ne predstavlja trajnu zamenu za postojeći antivirusni softver na računaru, već samo njegovu dopunu, naglasak je stavljen na čišćenje sistema od neželjenih aplikacija u mali utrošak resursa na računaru na kojem je opcija aktivirana.

Druga opcija dodata je još tokom septembra, a radi se o mogućnosti detekcije promena postavki browseru u slučajevima kada pri promeni podešavanja nije zabeležena interakcija sa korisnikom, dakle kada neki dodatak ili aplikacija na primer automatski promeni početnu stranicu, Chrome će pri sledećem pokretanju detektovati promene i korisniku ponuditi povratak na stara podešavanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.