iPhone X je ugrozio prodaju iPhone-a 8?


Kada je Apple predstavio novu liniju iPhone telefona za sezonu 2017/2018, mnogi su se pitali koliko je pametno da se pod imenom iPhone 8 izdaje telefon koji deluje kao nadogradnja iPhone-a 7, dok se gotovo istovremeno lansira iPhone X koji po svim elementima predstavlja pravog naslednika sedmice.

Kako se čini, takva razmišljanja imaju i korisnici, fanovi Apple-ovih telefona, pa prodaja iPhone-a 8 ide slabije od očekivanoga, barem što se tiče kanadskog tržišta. Naime, Joe Natale, šef (CEO) Rogers Communications-a, najvećeg kanadskog teleoperatera za Reuters je izjavio da njegova kompanija ne beleži značajniju prodaju iPhone-a 8 koju naziva "anemičnom".

Mada bi se iz toga moglo zaključiti da je došlo do neke vrste "hanibalizma", odnosno da korisnici čekaju iPhone X pa se stoga ne odlučuju za iPhone 8, Natale kaže da je to vrlo upitno, jer je cena iPhonea X vrlo visoka, oko 75% veća u odnosu na iPhone 7 koji se još uvek prodaje bolje nego iPhone 8. D

Drugim rečima postoji mogućnost da će cena od 1.000 dolara na više mnoge Apple-ove fanove odvratiti od kupovine tog modela, dok im iPhone 8 istovremeno ne predstavlja pravu stvar, pa će se, barem za neko vreme) radije zadovoljiti starijim modelom. Naravno, slabi interes za iPhone 8 tek treba potvrditi prodaja na drugim tržištima, a što se tiče iPhone X uređaja, moraćemo pričekati dok ne krene u prodaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.