Samsung napravio mašinu za rudarenje bitcoina od starih Galaxy-ja S5


Na nedavnoj Samsungovoj konferenciji za developere u San Franciscu, južnokorejska kompanija prikazala je svoj zanimljivi projekat, mašinu za rudarenje bitcoina sastavljenu u potpunosti od starih Galaxy S5 pametnih telefona.

Za samu mašinu zaslužno je Samsung-ovo odeljenje za kreativne projekte C-Lab, koji je spojio ukupno 40 Galaxy S5 pametnih telefona u klaster za rudarenje bitcoina. Uz samu mašinu bilo je prikazano obaveštenje o performansama, a ističe se kako osam Galaxy S5 pametnih telefona rudari bitcoine sa većom energetskom efikasnosti u odnosu na desktop računar opremljen Intel-ovim Core i7 2600 procesorom.

Samsung je javnosti ponudio softver koji su u C-Lab-u koristili za otključavanje uređaja, ali i planove projekata koje su predstavili na početku spomenutoj konferenciji, sve se nalazi na internet stranici Galaxy Upcycling, što je ujedno i naziv čitavog projekta iza kojeg ne stoji samo mašina za rudarenje bitcoina.

Osim njega predstavljen je i stari Galaxy Tab tablet pretvoren u laptop računar temeljen na Linux distribuciji Ubuntu te Galaxy S3 pretvoren u uređaj za nadzor akvarijuma sa ribama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.