YouTube polako ubija klasičnu televiziju


Za vreme objave poslednjih kvartalnih rezultata Alphabet-a mnogima je za oko zapeo podatak o tome kako se YouTube, najveća video platforma na svetu, sve više gleda na nešto većim ekranima, tačnije, televizorima.

Glavni šef Google-a Sundar Pichai objavio je tako da korisnici sada u proseku gledaju oko 100 miliona sati videa sa YouTube-a u svojim dnevnim boravcima – na dan. Pri tome se, naravno, misli na gledanje YouTube video zapisa na raznim modelima pametnih televizora, ili putem igračkih konzola, Android boxova, te streaming uređaja poput Chromecast-a i sličnih.

Naravno, gledanje YouTube-a na televizorima daleko je po količini od broja sati koji se provedu uz ekran računara ili pak vodeće platforme – telefona. Ukupno se na YouTube-u pogleda više od milijardu sati videa na dan, pa bi se moglo zaključiti da na televizore otpada tek manje od 10% vremena provedenog uz YouTube.

Ali, taj način gledanja beleeži ogroman rast. U samo godinu dana on je povećan za čak 70%, pa je više nego očito kako, uz Netflix i slične, i YouTube polako postaje "ubica" klasične linearne televizije i raznih zemaljskih i kablovskih kanala.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.