Bixby od sada pruža i informacije o vremenskoj prognozi


Samsung-ov virtuelni pomoćnik Bixby uskoro će moći korisnicima prikazivati informacije o vremenskoj prognozi. To je plod saradnje južnokorejske kompanije i kompanije The Weather Company.

Kompanija The Weather Company bavi se tehnologijama i informacijama vezanima za sastavljanje vremenske prognoze koja se od prošle godine nalazi u vlasništvu kompanije IBM odnosno njenog odeljenja Data and Analytics Platform (povezana kablovska mreža The Weather Channel ostala je u vlasništvu konzorcija koji čine The Blackstone Group, Bain Capital i NBCUniversal).

Putem Bixby asistenta korisnici će moći da iskoriste glasovne naredbe kako bi dobili vremensku prognozu u realnom vremenu, detaljnu za sledećih 36 sati, ali i procenu za sledećih 10 dana (za 2,2 milijardi lokacija u celom svetu).

Na isti način moći će se dobivati notifikacije o vremenu (i očekivanim vremenskim nepogodama) za neko specifično područije te pregledavati satelitske snimke kako bi se stekao bolji uvid u trenutne vremenske prilike na nekom područiju.

Osim unutar Bixby-a, servisu za vremensku prognozu The Weather Company-a moći će se brzo pristupiti i putem posebne ikone integrisane u Samsung-ov internet browser. Sve će najpre biti implementirano u Samsung-ove Galaxy S8 i S8+ uređaje na američkom tržištu, a potom sledi širenje na ostala tržišta u svetu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.