Francuska će zabraniti učenicima korišćenje telefona u osnovnim školama


Od sledeće školske godine, koja će započeti u septembru 2018. godine, u francuskim osnovnim školama uvešće se velika promena na inicijativu samog predsjednika države, Emmanuela Macrona. Učenici uzrasta od 6 do 15 godina koji pohađaju osnovnu školu u Francuskoj više neće smeti u prostorijama škola da koriste telefone, najavio je tamošnji ministar obrazovanja Jean-Michel Blanquer.

Do sada su neke škole već donele sopstvene slične zabrane, a od sledeće će godine ista situacija biti u svim osnovnim školama u toj zemlji. Učenici će smeti u školu da donesu telefone, ali ih neće smeti vaditi iz torbe čak ni na odmoru – što bi trebalo da podstakne igru i druženje za vreme odmora umesto korišćenja tehnologije.

Telefone će biti dozvoljeno koristiti tek u edukativne svrhe ili za hitne situacije, ali će se njihovo korišćenje morati kontrolisati, kaže Blanquer. S njime se ne slažu vođe francuskog sindikata direktora. Prema njima, zabranu korišćenja telefona biće vrlo teško sprovesti u praksi, te ne vide prave koristi od njihove zabrane.

Vladajući su ipak odlučni u nameri da provedu spomenutu zabranu, i smatraju da će ona poslužiti i kao svojevrsna poruka roditeljima da nije dobro da im deca, pogotovo ona mlađa od sedam godina, provode vreme pred ekranima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.