Od sledeće godine objedinjavaju se iOS i macOS aplikacije?


Potencijalno se velika novost valja iza brda u Apple-u. Naime, Bloomberg piše kako su saznali da kompanija iz Cupertina planira da početkom sledeće godine počne da objedinjava svoje dve velike platforme. Do sada odvojeni kao dva velika ekosistema aplikacija, mobilni iOS i desktop macOS, uskoro bi trebali da budu u stanju da pokreću iste aplikacije.

Apple-ovci navodno za developere pripremaju mogućnost da se istovremeno, u istom programskom okruženju, izradi samo jedna aplikacija, koju bi potom trebalo da bude moguće pokrenuti na bilo kojem Apple-ovom uređaju, bio on iMac, MacBook, iPhone ili iPad. Bila bi to, pokaže li se informacija istinitom, velika promena za developere koji su do sada morali da razvijaju potpuno različite aplikacije za mobilne i desktop uređaje ako su ih želeli plasirati na obe platforme.

Takođe, korisnicima bi na ovaj način verovatno mnogo češće stizala i ažuriranja aplikacija – jer bi stizala i na desktope i na mobilne uređaje sa istog mesta. U Apple-u se na ovom projektu, kodnog imena "Marzipan" radi već neko vreme, a navodno je reč o velikom i višegodišnjem projektu objedinjavanja developerskog i korisničkog iskustva na do sada odvojenim operativnim sistemima.

Pokaže li se da je takvo što moguće, Apple bi trebao velike novosti objaviti na developerskoj konferenciji WWDC početkom leta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.