Opera 50 donosi osveženu VPN uslugu


Internet browser Opera će u novoj Opera 50 verziji dobiti u potpunosti obnovljenu VPN uslugu.

Spomenuta verzija browsera za sada se nalazi u beti donosi VPN uslugu koja se za razliku od prošlih verzija više ne bazira na pojedinoj zemlji (kao što su trenutni VPN-ovi u Kanadi, SAD-u, Nemačkoj, Holandiji i Singapuru), već na određenom regionu gde se nalaze Operini serveri koji će se od sada brinuti za pružanje ove usluge (na primer Evropa, SAD i Azija).

Za hostovanje VPN usluge dakle više neće biti zadužena kanadska kompanija SurfEasy LLC (sada u vlasništvu Symantec-a), nego će se oslanjati na Operinu sopstvenu infrastrukturu (Opera je sada u vlasništvu kineske kompanije), koja se već brine za uslugu za kompresiju i uštedu internet saobraćaja browsera Opera Mini za Android i iOS uređaje.

Opera daje obećanje kako će obnovljenju VPN uslugu biti moguće koristiti besplatno i bez ikakve potrebe za prijavom te da će usluga biti brža nego do sada. Opera 50 donosi i mogućnost takozvanog lokalnog pretraživanja, gde se VPN nakratko isključuje pri kod upisivanja željenog pojma unutar pretrage te se potom ponovno uključuje kada korisnike ode na željenu stranicu (sve s ciljem kako bi korisnik mogao da dobije rezultate u odnosu na svoju lokaciju, a ne na lokaciju gde su smešteni serveri za VPN uslugu).

Postoji i privatni način rada u kojem je VPN usluga uključena stalno i tokom upotrebe odabrane pretrage. Opera 50 Beta dostupna je za preuzimanje za Windows, Linux i macOS sustave te se bazira na browseru Chromium 63.0.3239.5.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.