Predstavljen Exynos 9810, procesor koji će pokretati Galaxy S9 i S9+


Samsung je juče predstavio, odnosno najavio dolazak svojeg najnovijeg procesora iz serije 9, Exynos 9810. Proizvodi se u Samsung-ovom 10-nm FinFET procesu druge generacije, a sastoji se od samostalno razvijenih procesorskih jezgara treće generacije, još bržeg LTE modema i sofisticiranog procesiranja slike, što znači da prati trend i donosi AI.

Procesor ima ukupno osam jezgara, od čega četiri brze rade na taktu do 2,9 GHz. Zahvaljujući arhitekturi koja optimizuje cache memoriju, performanse za svako pojedino jezgro (single-core) su poboljšane dvostruko, a u kombinaciji (multi-core) za oko 40% u odnosu na prethodnika, Exynos 8895. GPU je Mali-G72 i očekuju se 20% bolje performanse u odnosu na Mali-G71.

Nova AI tehnologija koja kroz rad "uči" olakšava prepoznavanje lica na fotografijama, a isto tako služi za trodimenzionalno skeniranje lica koje se može koristiti za zaštitu uređaja. Za još veću bezbednost je tu dodatna procesorska jedinica zadužena isključivo za unos i skladištenje ličnih podataka poput lica, irisa oka i otiska prsta.

Aktuelni Exynos 8895 ima modem koji podržava LTE Cat.16 brzine do 1 Gbps za preuzimanje i 150 Mbps za slanje podataka, ali Exynos 9810 ide još korak dalje sa LTE Cat.18 modemom za brzine do 1,2 Gbps/200 Mbps. U tome je prvi na svetu. Na područiju kamere takođe ima novosti. Stiže naprednija stabilizacija za fotografije i video snimke, čak i u UHD (4K) rezoluciji te svetlije fotografije pri slabom svetlu, manje šuma i više oštrine. UHD video će se moći snimati i pri 120 sličica u sekundi.

Exynos 9810 je u masovnoj proizvodnji, a pokretaće novi Galaxy S9 i Galaxy S9+.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.