U Švedskoj 6 godina zatvora za pirate?


Vlasti u Švedskoj (kolevki poznate stranice za pretraživanje torrenta The Pirate Bay) već duže vreme rade na uvođenju strožih kazni za distribuciju piratskog sadržaja.

Prema pisanju internet stranice TorrentFreak, tamošnja ministarka pravosuđa primila je predlog prema kojem bi se strože kažnjavali slučajevi kršenja zakona o autorskim pravima i zakona o zaštićenim robnim markama, sa kaznom koja se kreće od minimalno šest meseci do maksimalno šest godina zatvora.

Takođe, sprema se i uvođenje mogućnosti zaplene imovine koja nije dostupna u fizičkom obliku, na primer zaplena domenskih imena.

Smatra se da su trenutne kazne za kršenje autorskih prava niske u odnosu na druge države. Izrečene kazne trebale bi da budu u skladu sa počinjenom štetom odnosno zločinom.

Osobe koje su osuđene za kršenje autorskih prava i zaštićenih robnih marki moći će da budu osuđene na maksimalnu kaznu od dve godine zatvora, dok će osobe osuđene za teže slučajeve kršenja autorskih prava moći da dobiju do maksimalno šest godina zatvora.

Ove promene u švedskom zakonodavstvu trebale bi da stupe na snagu u julu 2019. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.