YouTube ulaže manje novca u sadržaj od konkurencije


Prema izveštaju koji prenosi Bloomberg, Google će i u sledeće dve godine svoja ulaganja u produkciju novog TV i filmskog sadržaja za svoj YouTube Red servis zadržati na postojećem nivou.

Google će tokom 2018. godine u produkciju novog sadržaja za YouTube uložiti "nekoliko stotina miliona dolara", što je ipak budžet koji je manji u odnosu na onaj koji u produkciju novog originalnog sadržaja tokom ove godine planira da uloži konkurencija (Netflix i Amazon).

Tokom 2017. godine YouTube je Google-u doneo zaradu od 15 milijardi dolara, a sama prisutnost YouTube-a na tržištu online zabave može se podeliti na tri dela, YouTube Red (pretplatnička usluga za streamovanje sadržaja na zahtev), YouTube TV (usluga paketa TV kanala) te novu uslugu za streamovanje muzike.

Glavni poslovni direktor za YouTube Robert Kyncl ističe kako će YouTube Originals sadržaj biti pokretačka snaga za YouTube Red tokom sledeće dve godine te kako će se nastaviti sa investicijama u originalni sadržaj i promociju YouTube Red-a, ali pritom nije želeo da komentariše glasine vezane za planirani budžet.

Uz već spomenute Netflix-ove i Amazon-ove servise konkurenciju će YouTube-u u budućnosti pružati i streaming usluge koje će na tržištu predstaviti Apple i Disney.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.