Oružana pljačka zbog domena


Da je pravi naziv domena katkad vrlo važna stvar koja može čak dovesti do fizičkog napada i zatvorske kazne dokazuje i novi primer iz SAD-a. Proteklo leto Sherman Hopkins provalio je u kuću Ethana Deyoa te je od njega zatražio da mu preda kontrolu nad domenom doitforstate.com, a kako bi predaja vlasništva bila što brža i uspešnija Hopkins je sam sobom poneo i pištolj.

Usledila je fizička borba između dva muškarca iz koje je kao pobednik izašao Deyo, ali pre toga je zadobio mnogobrojna nagnječenja te čak i metak u jednu nogu. Zapravo, transfer vlasništva već je bio u punom jeku sve dok Deyo nije zatražio adresu elektronske pošte i telefonski broj novog vlasnika domena što se nije svidelo Hopkinsu pa je postao još nasilniji, što je pak podstaklo Deyoa da ipak pruži otpor.

Epilog ove priče je zatvorska kazna u trajanju od 20 godina za Hopkinsa. Službeno motiv zbog kojeg je Hopkins želeo baš taj domen ostaje nepoznat, neslužbeno Hopkins je želeo da zaradi na još jednom kratkoročnom trendu koji vlada na profilima američkih korisnika aplikacija kao što su Twitter i Snapchat pod imenom "Do it for State".

Spomenuti trend uključuje većinom mlađe osobe koje se fotografišu u raznim kompromitirajućim i neretko blesavim situacijama i to onda objavljuju na svojim profilima. Spomenuti domen u vreme napada je bio prazan, ali korišćena je sve do jedan mesec pre Hopkins-ovog oružanog napada.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.