Predstavljen BlackBerry KEY2


BlackBerry Mobile se nalazi pod palicom TCL-a, kineske kompanije poznate po televizorima i ostalim elektronskim uređajima te upravljanju Alcatel-om.

Sad je, nakon više od godinu dana, predstavljen BlackBerry KEY2. Naslednik je KEYone-a i još uvek dosta toga dele. Za početak, i dalje je tu za današnje pojmove mali 4,5-inčni IPS LCD ekran rezolucije 1080 x 1620 piksela, što odgovara formatu 3:2, ali budući da ima fizičku QWERTY tastaturu, ta veličina je sasvim dovoljna. Pokreće ga Snapdragon 660, ima 6 GB RAM-a i 64 ili 128 GB interne memorije, dvostruku 12 MP kameru, jednu sa otvorom blende f/1,8 i drugu f/2,6 te 8 MP, f/2,0 selfie kameru. Baterija je kapaciteta 3500 mAh, a operativni sistem Android 8.1 Oreo. Obećana je minimalno jedna velika nadogradnja sistema, što znači Android P u svakom slučaju i redovne mesečne bezbednosne zakrpe.



Fizička tastatura je doživela par promena. Visina tipki je povećana za 20%, što sigurno omogućava preciznije tipkanje i dodana je nova tipka koju BlackBerry naziva Speed Key. Ona pamti do čak 52 prečice za brzo pokretanje aplikacija, razne funkcije ili brzo biranje broja iz kontakata. Čitač otisaka prstiju je i dalje smešten u razmaku.

Okvir kućišta je izrađen od aluminija serije 7 i dolazi u crnoj ili srebrnoj boji, a poleđina je plastična i mekana na dodir. BlackBerry KEY2 će u prodavnice stići krajem ovog meseca po ceni od 649 €.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.