Prvi korisnici novih iPhone-a XS i XS Max prijavljuju probleme sa prijemom signala


Još uvek su nam sveža sećanja na Apple-ov Antennagate iz 2010. godine, kad su vlasnici novih iPhone-a 4 u SAD masovno prijavljivali gubitak signala. Kruna ove afere bio je Jobsov odgovor nezadovoljnom korisniku da uređaj drži pogrešno, što je izazvalo sprdnju i novu lavinu nezadovoljstva.

Jobs je problem vešto rešio na prilično bizaran način, besplatno podelivši korisnicima gumenu traku koja je neutralizovala blokiranje prijema signala uzrokovanog dodirom ruke na metalni deo kućišta. Već sledeća generacija iPhone-a imala je drugačije koncipiranu antenu, što je bilo neizravno priznanje greške na prethodnom modelu.

Afera pogrešnog držanja telefona mogla bi da izbije još jednom, jer dan nakon što je počela prodaja najnovijih iPhone-a XS i XS Max, mnogi korisnici ponovo javljaju probleme u prijemu signala, i to putem Apple-ovog supporta, MacRumors foruma i Reddit-a. Ovoga puta nije problem samo prijem signala operatera, već i WiFi-a.

Neki korisnici nagađaju da se radi o preopterećenju mreža operatera, dok drugi spekulišu kako će stvar biti rešena softverskom nadogradnjom. Za sada još nema konkretnih informacija u čemu je tačno problem, ali je činjenica da broj zahvaćenih uređaja nije mali.

Čekamo službeni odgovor Apple-a i nadamo se da će problem zaista biti rešen softverski, odnosno da Tim Cook neće morati da deli gume kao što je činio njegov prethodnik sa početka priče.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.