October 2018 Update doneo i pokvarenu Zip funkciju zbog koje takođe nestaju podatci


Nedavna afera sa nestankom podataka na računarima sa Windows-om 10, a na koje su njihovi vlasnici odlučili instalirati zadnju nadogradnju October 2018 Update vam je sigurno poznata.

Taman kada se učinilo kako je povlačenjem nadogradnje afera iza nas, stigao je njen mini nastavak. Deo korisnika je ponovno primetio kako ima problema sa nestankom podataka, ali ovog puta nakon upotrebe ugrađene Zip funkcije u Windowse 10.

Dosadašnja praska je bila da nas Microsoft upozori kako na mestu raspakivanja Zip datoteke već postoje datoteke sa identičnim nazivom i tada nam je nudio tri opcije. Mogli smo nastaviti sa raspakiravanjem datoteka te stare pregaziti novima, preskočiti raspakiravanje datoteka sa istim nazivom ili baciti oko na iste i potom odlučiti šta ćemo s njima – ostaviti stare ili ih prepisati (pregaziti) sa novima.



Ali, čini se kako je dotična funkcija oštećena te da se to pitanje nakon October 2018 Updatea više ne pojavljuje. Da bude gore, prema iskustvima korisnika, Zip funkcija automatski prebriše stare datoteke novima, a zna se dogoditi i da nakon raspakivanja datoteka na kraju nema ni starih ni novih datoteka. Takođe deo korisnika javlja kako se zna dogoditi da Zip funkcija u Windows-u 10 odjednom prestane sa radom bez da su datoteke raspakovane.

Drugi korisnici su pak primetili probleme sa Drag and Drop funkcijom koja takođe ne radi kako bi trebala. Naime, iako se čini kako se nove datoteke dodaju starima, po završenom poslu istih nema u odredišnom folderu. Sve navedeno upućuje na zaključak kako navedeni problemi nastaju jedino kada se koristi Zip funkcija iz Windows-a 10 1809.

Dok Microsoft ne reši ovaj problem jedino rešenje je korišćenje aplikacija drugih proizvođača poput 7-Zip-a i sličnih.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.