Palm predstavio minijaturni Android smartphone


Palm, nekada slavni proizvođač istoimenih džepnih računara kojisu vremenom prerasli u telefone, nakon dugog niza godina ponovno je u centru pažnje. Ali za razliku od mnogih koji se žele okušati u top kategoriji, Palm je predstavio maleni smartfon jednostavnog imena – Palm (eng. dlan), uređaj koji će činiti društvo vašem velikom smartfonu.

Palm je zamišljen da služi kao produžetak, odnosno neka vrsta daljijskog upravljača za vaš veliki smartfon, s kojim se stalno sinhronizuje. U Palm-u smatraju da postoje ljudi koju ne vole da sa sobom stalno vuku velike smartfone, stoga bi im njihov mali daljinski trebao da posluži kao dodatak, ili možda kao pametni džepni sat?



Da bi novi Palm-ov dlan zaista bio dlan, morao je da bude toliko malen da bukvalno stane u – dlan. Kao nekada. Uređaj ima ekran dijagonale svega 3,3 inča, što će sada valjda zadovoljiti sve koji se žale da su telefoni previše narasli. Temeljen je na Android-u 8.1, koji je ipak nadograđen interfejsom prilagođenim malom ekranu služeći se upravljanjem gestama.



Palm pokreće Snapdragon 435 procesor u kombinaciji sa čak 3 GB RAM-a, a baterija ima kapacitet od 800 mAh, koja bi trebala izdržati oko osam sati sa jednim punjenjem, navode u Palm-u. Uređaj dolazi u aluminijumskom kućištu sa IP68 sertifikatom, ima 12 MP primarnu, 8 MP selfie kameru i Face unlock.

Uređaj neće biti nimalo jeftin. Naime, cena (bez poreza) u SAD će iznositi 349 dolara, a za sada nema informacija hoće li se pojaviti i na evropskom tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.