Direktor kineske škole dobio otkaz zbog rudarenja


Učitelji u jednoj školi u kineskom Hunanu prijavili su neobično zujanje koje se konstantno čuje i danju i noću, što je dovelo do otkrića 6 specifičnih mašina za kriptorudarenje Ethereum valute koji su trošili školsku struju.

Nakon toga pokrenuta je istraga koja je ukazala da je mašine postavio direktor škole, koji ih je u početku koristio u svojoj kući, da bi ih kasnije prebacio u školu jer su mu trošili previše struje. Osim potrošnje struje mašine su dovele do zagušenja školske narunarske mreže.

Nakon sprovedene istrage školski odbor je odlučio da otpusti direktora, dok je njegov zamenik dobio opomenu pred otkaz jer se smatra da je najverovatnije učestvovao u ilegalnom rudarenju. Smatra se da je direktor zbog dodatne potrošnje struje tokom više meseci rudarenja oštetio školu za otprilike 3 hiljade dolara.

Kineski mediji kažu da su ovakvi slučajevi kriptorudarenja u kojima su rudari trošili struju državnih ili privatnih kompanija i organizacija sve učestaliji, a u nekim se slučajevima radi o znatno većoj novčanoj šteti. Takođe tvrde da mnogi čelnici velikih državnih kompanija na ovaj način zarađuju veliki novac, što se uspešno prikriva i prešutno odobrava od strane nadležnih vlasti koje verovatno dobijaju svoj deo kolača kao naknadu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.