iOS 12 na 60% Apple-ovih mobilnih uređaja


Apple je i ovog meseca objavio svoju distribucionu listu vezano uz operativni sistem iOS. Tim Cook je na nedavno održanom događaju u New Yorku na kojem je predstavio novi MacBook Air, Mac Mini i nove iPade Pro istakao kako je iOS 12 do sada najbrže prihvaćeni iOS od strane korisnika.

U prilog toj tvrdnji idu kako prošlomesečni, tako i ovomesečni podaci. Apple je podatke o prihvaćenosti određenih iOS verzija zaključio sa 29. oktoborm, dan pre nego što je održan njujorški događaj. Tog dana najnoviju verziju iOS-a (iOS 12) imalo je 60% aktivnih i podržanih mobilnih uređaja.

Stariji iOS 11 krajem oktobra je imao udeo od 29%, a još starije verzije (iOS 10 i stariji) udeo od 11%. Po novome (od prošlog meseca) Apple uz navedene podatke objavljuje i dodatne – koliko se vlasnika starijih uređaja odlučilo na najnoviju nadogradnju.

Razlog za to je sigurno večita afera kako Apple namerno usporava starije uređaje o čemu smo pisali krajem prošle godine. Stoga nije loše kako bi se popravio imidž objaviti koliko je vlasnika starijih uređaja poklonilo poverenje najnovijem kompanijinom softveru.

Prema podacima od 29. oktobra 63% vlasnika iPhone-a, iPad-a, iPod-a i drugih iOS uređaja starosti četiri godine i više preuzelo je na svoje uređaje iOS 12 dok je 30% njih odlučilo još neko vreme ostati na iOS-u 11. Starije verizije iOS-a u tom slučaju nastavilo je da koristi 7% korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.