iPhone XR protiv Pocophon-ea F1 – čiji je ekran bolji?


Kada je reč o vrednosti za novac na tržištu mobilnih telefona, ove jeseni većinom se pričalo o Pocophone-u F1, Xiaomi-jevom jeftinom uređaju koji bi se trebao od konkurencije izdvajati niskom cenom uz odlične karakteristike. Više o samom uređaju već ste mogli da čitate na našim stranicama.

S druge strane spektra, nasuprot ovom isplativom Android-u od 300-tinjak evra, stoji Apple sa svojom ekstra skupom linijom XS, ali i "jeftinim" iPhone-om XR koji donosi sve što i XS linija, osim dvostruke kamere i OLED ekrana. Uređaj je i dalje više nego dvostruko skuplji od Pocophone-a i nudi ekran manje rezolucije. Ali, XR je svejedno proglašen najisplativijim iPhone-om u ovom trenutku jer uz manje kompromise nudi gotovo sve isto što i ovogodišnji glavni flagship.

Upravo dilema oko rezolucije i kvaliteta ekrana na XR-u nagnala je YouTuber-a Jonathana Morrisona da organizuje kratki slepi test – dvoboj između Pocophone-a F1 i iPhone-a XR. Oba uređaja postavljena su na podlogu i oblepljena neprovidnom trakom kako ih se ne bi moglo identifikovati, a ispitanicima je ponuđeno da na njihovim ekranima istovremeno gledaju isti demo video zapis. Oni su potom trebali da se odluče za onaj ekran koji im u datim uslovima izgleda bolje.

Pocophone F1 dolazi sa 6,18-inčnim IPS LCD ekranom rezolucije 1080 x 2246 px i 403 PPI. iPhone XR ima 6,1-inčni IPS LCD ekran od 828 x 1792 px i sa gustoćom piksela od 326 PPI. Ali, ove karakteristike ne znače mnogo u stvarnom svetu i pri normalnom korišćenju, pa je vrlo bitno i što sami korisnici misle o jednom i drugom ekranu – a upravo to možete videti u priloženom video zapisu slepog testa.



Rezultat je skoro neverovatan - svaki od 22 ispitanika koji su upoređivali Pocophone F1 i iPhone XR odlučio se za – iPhone.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.