Android Things samo za pametne zvučnike i ekrane


Na svom developerskom blogu Google je objavio kako je tokom protekle godine blisko sarađivao sa partnerima na razvoju potrošačkih proizvoda koji se temelje na Android Things platformi i u sebi uključuju pametnog AI pomoćnika Google Assistanta.

Iako smo očekivali da će Android Things platforma stići u sve vrste elektronskih i drugih uređaja koje će "opametiti", Google sada navodi da je u potpunosti usmerava ka OEM partnerima koji će proizvoditi pametne ekrane i pametne zvučnike, pa stoga u ovom trenutku neće pružiti podršku za SoMs (System on Modules) sisteme temeljene na hardveru Qualcomm-a, NXP-a i MediaTek-a, što je neko vreme bilo među opcijama dok se platforma razvijala.

Developeri će i dalje moći da testiraju Android Things na drugom hardveru poput Raspberry Pi-a i drugih vrsta elektronskih uređaja, ali OEM-ovi će biti ograničeni na korišćenje platforme samo za navedena dva tipa uređaja. To znači da ukoliko razvijete neku pametnu peglu na Android Things platformi, nećete smeti sa njim na tržište, jer vam Google to neće dozvoliti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.