Xiaom otkrio detalje o kameri modela Mi 9


Curenje informacija proizvođačima smartfona već godinama predstavlja prilično velik problem, osim možda manje poznatima kako bi privukli medijsku pažnju. Razlog sve većoj dostupnosti poverljivih podataka cinkerima su sve kraći rokovi lansiranja, budući da su tek predstavljeni modeli u prodaji dostupni već nekoliko dana nakon službene najave.

Neke kompanije se tako unapred brane teaserima, odnosno puštanjem informacija na kap, kako bi se kod kupaca postigao određeni efekat. Ali, Xiaomi je ovoga puta otišao korak dalje, i tri dana pre službene najave objavio praktično sve detalje o kameri novog Mi 9.

Tako smo uz već poznate informacije o procesoru (Snapdragon 855), te skužbenih rendera, sada dobili i potvrdu u in-screen čitaču otisaka prstiju, ali i trostrukoj kameri na poleđini. Njeno jezgro činiće Sony IMX586 senzor sa 48 megapiksela, f/1.75 otvorom blende i Quad Bayer rasporedom, koji najbolje rezultate daje u 12 MP rezoluciji, spajajući četiri piksela u jedan. Ovakav senzor smo već upoznali na modelima Honor View 20 i Redmi Note 7.

Druga kamera donosi 12 MP senzor i telefoto sočivo sa 2x optičkim povećanjem te f/2.2 otvor blende. Ono što će biti posebno zanimljivo je treća – širokougaona kamera koja donosi 16 MP senzor i ugao pokrivanja od 117 stepeni, a otvor blende takođe iznosi f/2.2. Uz to, kamera će podržavati i macro fotografiranje, dakle malih detalja iz neposredne blizine.

Službeno predstavljanje najavljeno je za 20. februar u Pekingu, dakle isti dan kad će Samsung u San Franciscu predstaviti Galaxy S10, ali zbog vremenske razlike, Xiaomi je 16 sati u prednosti, tako da se eventi neće preklapati. Ostaje za videti hoće li Xiaomi na istom eventu predstaviti i savitljivi uređaj, jer će Samsung istog dana predstaviti svoj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.