Digitalno groblje Google-ovih proizvoda i usluga


Iskusni web developer iz američkog Minneapolisa, Cody Ogden, izradio je "digitalno groblje" Google-ovih proizvoda i usluga. Na ovaj potez podstaknulo ga je nedavno gašenje nekoliko usluga ove kompanije, pa je odlučio na jednom mestu objediniti sve proizvode i usluge koje je u svojoj 21-godišnjoj istoriji Google pokrenuo i potom napustio.

Za ovako "mladu" kompaniju, popis na stranici Killed by Google je poprilično dug. Na njemu se našlo 127 usluga, 11 mobilnih aplikacija i 12 hardverskih proizvoda. Sveukupno, dakle, 150 projekata koji više nisu aktivni ili će, poput Google+ mreže i aplikacije Inbox, uskoro prestati da postoje.


Ko se još seća društvene mreže Google Buzz, edukacionog projekta Knol, "revolucionarnog" komunikacionog alata Google Wave, programa za pregled i uređivanje fotografija Picasa ili AR projekta Tango? Ili možda prvog Google Glass-a, Chromecast Audia, ili modularnih telefona iz projekta Ara? Ovo su samo neki od Google-ovih bivših projekata za koje je većina nas čula.

Digitalno groblje uključuje i mnogo nejasnije usluge, API-je, proizvode i aplikacije koje je Google ugasio pre više od 10 godina. Svaki "grob" na sebi ima osnovne informacije i linkove na dodatne podatke o propalim projektima, na kojima je Google mnogo toga naučio i izgradio slavu i milijarde koje im danas donose neki drugi, uspešniji proizvodi i usluge.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.