Google dobija novu kaznu za AdSense u EU?


Google je do sada u Evropskoj uniji dobio skoro 7 milijardi evra kazni zbog nezakonitog monopolskog položaja svojih usluga. U julu 2018. godine Google je kažnjen od antimonopolskog regulatora EU sa 4,34 milijarde evra zbog zloupotrebe dominantnog položaja njegovog operativnog sistema za pametne telefone, Android-a, čime je osigurao konkurentsku prednost svoje pretrage na mobilnim platformamma. Još ranije Google je od antimonopolskog regulatora EU kažnjen sa 2,42 milijarde evra zbog favorizovanja svoje usluge za upoređivanje cena Google Shopping na svojoj pretrazi. Na obe kazne Google se žalio Evropskom sudu pravde u Luksemburgu.

Ali, kako najavljuju evropski mediji slede mu i nove kazne. Naime, kako su objavili AFP, Reuters i Financial Times antimonopolski regulator Evropske unije planira novčano da kazni Google-ovu matičnu kompaniju Alphabet za nepoštenu praksu tržišnog takmičenja vezano za AdSense usluge oglašavanja. 

Spekuliše se o 13 milijardi evra nove kazne Google-u. Još 2016. godine započela je istraga za uslugu AdSense zbog optužbi kako Google kroz nju onemogućava oglase njegovih konkurenata. Poverenica Evropske komisije za tržišno takmičenje Margrethe Vestager potvrdila je kako je istraga u tom slučaju pri kraju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.