Uber se akvizicijom Careem-a širi na Bliski istok


Akvizicija o kojoj se neko vreme nagađalo napokon je i službeno objavljena. Uber i Careem dogovorili su kako će ova bliskoistočna kompanija postati filijala američkog Ubera, za što će biti plaćeno 3,1 milijardu američkih dolara. Vlasnicima Careema za preuzimanje Uber će platiti 1,4 milijardu u novcu i 1,7 milijardi u konvertibilnim dugovima (koje se mogu pretvoriti u vlasnički udeo u Uber-u).

Uber će ovim ugovorom u potpunosti preuzeti poslovanje svojeg dosadašnjeg konkurenta na područiju prevoza, ali i njihove usluge dostave i plaćanja u svim zemljama gde je Careem do sada poslovao. Sedište kompanije je u Dubaiju (UAE), ali pokrivaju još i Saudijsku Arabiju, Irak, Katar, Bahrein, Libanon, Pakistan, Kuvajt, Egipat, Maroko, Jordan, Sudan, Palestinu i Tursku.

Akvizicija će biti službeno zaključena po dobivanju svih regulatornih dozvola, što se očekuje u prvom tromesečju sledeće godine. Nakon pripajanja Uberu Careem će nastaviti raditi pod sopstvenim imenom, a nastaviće ga voditi i dosadašnji CEO i suosnivač Mudassir Sheikha.

Dara Khosrowshahi, generalni direktor Uber-a, izjavio je kako je reč o važnom trenutku za Uber, te da je siguran kako će sa Careemom nastaviti da širi poslovanje i zadovoljavati potrebe vozača, putnika i gradova na Bliskom istoku, tom brzo napredujućem delu sveta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.